Verdens dyreste gullklokker

Har du noen gang lurt på hvem som lager verdens dyreste klokker og hva de er lagd av? Her får du en oversikt over verdens dyreste klokker, som alle selvfølgelig inneholder mye gull.

Verdens dyreste klokker inneholder mange intrikate detaljer, som alle hver for seg koster flere millioner kroner. Her snakker vi om dyre steiner, diamanter og edelstener. Disse detaljene kommer i tillegg til kompliserte mekanismer inne i klokken. Noen er utstyrt med tourbillon, en intrikat mekanisme som motvirker tyngdekraften.

En av verdens dyreste lommeur

Breguet1Går man mye med livkjole må man ha lommeur, ikke bare fordi det ser stilig ut, men det er også «forbudt» å ha klokke på armen hvis man har på seg livkjole. Det er ikke mange som er klar over denne etiketteregelen, men så er det heller ikke alle som bruker livkjole flere ganger i året. Et av verdens dyreste lommeur er laget av Breguet og innehar 18-karat gull. Breguet har laget klokker siden 1775 og den sveitsiske produsenten er i dag kjent som en av verdens eldste, sammen med andre merker som Blancpain og Vacheron Constantin. Lommeuret som er av modellen BA/12 ble først laget i 1970 og har holdt seg helt lik siden den gang. Lommeuret har en pris på rundt 6,5 millioner kroner. Verdens dyreste lommeur skal vi komme tilbake til.

Den kuleste av de dyreste

Ønsker man en kul klokke som virkelig vekker oppmerksomhet kommer fra den sveitsiske produsenten Blancpain. Klokken, som har fått navnet Blancpain 1735 Grande Complication, blir levert i en eske laget av platina. Reimen på klokken er laget av krokodilleskinn, men det er allikevel innholdet i klokken som er imponerende. Klokken består av 740 forskjellige komponenter som alle er håndlagde, selvfølgelig av gull og sølv. Noen av dem ser du gjennom glasset, og det er denne detaljen som gjør klokken til den kuleste i denne prisklassen. Dette er kanskje verdens mest kompliserte armbåndsur som noensinne har blitt laget. Så hva med prisen? 7 millioner kroner!

Meteoritter og sorte diamanter

Vi må nesten ta for oss produsenten Louis Moinet, som står bak modellen Magistralis. Hva er så spesielt med denne? Jo, den har komponenter som er laget av biter av en meteoritt som ble funnet på månen. Som du skjønner, dette er en helt unik klokke og prisen ligger på rundt 8 millioner, hvis du kommer over en av dem da. Det er ikke bare Louis Moinet som har brukt spesielle komponenter i klokkene sine. Også Hublot har en overraskelse til oss i form av sorte diamanter. Disse finner vi i modellen Black Caviar, som også er utsmykket med 18 karats hvitt gull.

Verdens dyreste lommeur

klockaVacheron Constantin har med sin modell Tour de I’lle laget en av verdens dyreste armbåndsur, som er dekket med 18 karats gull. Inne i glasset vil du se noen blå detaljer og dette er faktisk safir. Modellen kom i 2005 og skulle markere produsentens 250-års jubileum. Prisen ligger på utrolige 13 millioner kroner. Vi har forsøkt å finne en pris på Pateks Phillips modellen World Time, og fant ut at én gikk for 4 millioner på en auksjon i 2002. Hva den er verdt i dag er vanskelig å finne ut av, for dette er en sjelden klokke. Det som er helt sikkert er at Patek Philippe har lagd verdens dyreste lommeur. Modellen heter Super Complication og er dekket med 18 karats gull og skal ta ca. 5 år å lage. Alt er selvfølgelig håndlaget. Prisen på verdens dyreste lommeur er på svimlende 90 millioner kroner.

Privacy Policy