Spill med gull som tema

Det er da slett ikke merkelig at mange pengespill har gull som tema. Dette grunnstoffet er noe de fleste naturlig assosierer med både rikdom og makt. I mange kulturer representerte gull også solen og lyset. Gull er et mykt, gult metall. På grunn av sin sitt spesielle utseende og at det er et sjeldent grunnstoff, har gull spilt en viktig rolle i svært lang tid. Gull brukes mye til praktgjenstander og til smykker, da det har denne vakre glansen, og også fordi det er holdbart. Gjenstander av gull kan ha ligget under jorden i tusenvis av år, og er ofte fortsatt like flotte. Gull har også mange andre bruksområder. Gull er et dyrt edelmetall, og koster godt over 350 norske kroner per gram ifølge Goldsource.no. Dersom du vil lese mer generelt om gull, kan du sjekke ut våre artikler. For litt interessant informasjon om en rekke spill som har gull som sentral tematikk får du info i denne artikkelen, og du finner helt sikkert en (eller flere) som appellerer til deg!

Gold Factory og California Gold

gold-factoryDen første spilleautomaten vi vil nevne er Gold Factory fra Microgaming. Denne spilleautomaten har 5 hjul og hele 50 gevinstlinjer, og tar oss med til en litt mystisk gullfabrikk. Denne spilleautomaten har både forskjellige bonusmuligheter og jackpot. Symbolene er flott illustrert og i tråd med tematikken, gullmynter, en gullvogn og så videre. Gullfabrikken virker nesten levende, når gull faller ned fra sjaktene. Morsom musikk bidrar også til gullfeber. Vi er ikke på fabrikk i California Gold, i denne spilleautomaten reiser vi tilbake til gullrushet på 1800-tallet. California Gold har 20 gevinstlinjer, og også her er alle symbolene relatert til gull-tematikken, blant annet med en gullmine, dynamitt og så videre. Wildsymbolet er en smårar gruvearbeider, og du kan vinne free spins ved å få tre eller flere gullklump-symboler.

Mega Fortune og Irish Gold

Fra NetEnt kommer Mega Fortune, en spilleautomat som oser rikdom for her kan du vinne en progressiv jackpot. Denne spilleautomaten med 5 hjul og 25 gevinstlinjer er populær av en grunn, det er mange som har vunnet veldig store Mega Fortune-utbetalinger, faktisk vant en heldig vinner så mye som 17,8 millioner euro på Mega Fortune 2013. Denne bør sjekkes ut, og du kan spille den for eksempel hos Dunder Casino. Irish Gold vil nok bli godt likt av den som ønsker seg en mer tradisjonell spilleautomat med gulltematikk. Her finner du et typisk irsk uttrykk, med leprechauns og gull ved enden av regnbuen. Irish Gold har jackpot, og kan spilles på mobilen.

Gold Diggers og Golden Princess

gold-diggersFra Betsoft kommer Gold Diggers, en annen spilleautomat som også spiller på tematikken rundt gruvedrift og utvinning av gull, men med en litt mer seriøs atmosfære og ikke så tegneserieaktig som California Gold. Denne spilleautomaten med 5 hjul og 30 gevinstlinjer har både et bonusfunksjoner og et scattersymbol. Også her utgjør utstyr til gullutvinning mange av symbolene. Det kommer inn et sensuelt element også, men lekre damer som gjerne vil ha suksessrike gullgravere. Se opp for dynamittbonus! I Golden Princess fra Microgaming går vi enda litt lenger tilbake i tid, her er det aztekergull vi er på jakt etter. Hele spillerammen er laget i gull, så her skulle det være litt å hente! Se opp for pantere, men også for skattekister. Goden Princess har også både jackpot og flere bonusmuligheter.

Privacy Policy