Gull som dekorasjon

guld (1)Gull kan defineres både som et edelt metall men også som en farge. Gull som et metall har blitt brukt i mange tusen år og har blitt formet til å bli alt fra gjenstander til statuetter til smykker. Gull blir mye brukt den dag i dag, men bruken av gull endrer seg stadig.

Gullsmykker

guldsmycke (1)Bruken av gull i smykker er noe som fortsatt blir brukt den dag i dag og det gjelder for unge mennesker og for gamle mennesker. De aller fleste vil oppleve å motta et gullsmykke som gave en aller annen gang i løpet av livet. Det kan være dåpsgave, bryllupsgave eller bursdagsgave. Det er mange som har smykker som har gått i arv igjennom familien. Disse smykkene er veldig ofte i gull og har høy verdi, både på grunn av gullet i smykket men også fordi det er en gjenstand som har vært i familien i mange år. Smykker er noe som brukes for å dekorere seg selv, når man ønsker å føle seg litt bedre eller når man skal være gjest i ulike anledninger. Gull er ikke lenger kun i formen av metall, men det har blitt utviklet andre nye stoffer som er til å ligne på gull, men da har en lavere pris. Dette blir brukt i mange ulike ting, for å dekorere. Man kan kjøpe ulike dekorasjoner til jul, når man skal pynte i hjemmet. Her vil man ofte se at mye av dekorasjonene gir et synsinntrykk av å være laget av gull. Det er som oftest ikke ekte gull i disse dekorasjonene, men de er laget for å gi det inntrykket. Dette gjør at folk kan pynte opp hjemmene sine slik de ønsker, og ha råd til det. Gull har fortsatt en høy verdi og det koster hvis man ønsker å kjøpe noe som er i ekte gull.

Gull i kaker

cupcake_-_golden_1_web_50c0fd03ddf2b31393000f31Det er ikke kun som dekorasjoner i hjemmet man finner stoffer som er laget til å ligne på gull. Kakebaking er noe som har eskalert de siste årene og det blir bestilt flotte kaker til ulike anledninger. Her kan man også se at gull blir brukt som dekorasjoner. Det er i dag laget blant annet gullflak som kan brukes som kakepynt. Det er da ikke ekte gull i stoffet, men det er laget slik at det skal ligne på gull. Stoffet som er brukt er da også spiselig, slik at det kan anvendes som lekker kakepynt. En annen måte hvor gull blir brukt som dekorasjon er når man ser på neglepynt. Det har blitt veldig populært å besøke neglesalonger for å fikse neglene sine. Dette har blitt en del av en litt mer luksuriøs hverdag for mange og gjerne noe som man gjør en til to ganger i måneden. Her kan man ikke lenger bare velge neglelakk men også velge neglepynt. Hos flere neglesalonger kan man finne ulik dekorasjon til neglene som er utformet til å ligne på gull. Det kan være gullflak som kan legges over neglelakken eller så kan det være små steiner som legges som pynt.

Privacy Policy