Gull i form av smykker

guldsmycken_greyGull er et edelt metall som har blitt brukt til mye ulike ting gjennom mange tusen år. En ting som det har blitt brukt til over alle de årene er smykker. Gull er et metall som i sin naturlige form er enkel å forme og som har en utrolig sterk holdbarhet. Det er da naturlig å bruke det til å lage smykker. Det finnes en mengde ulike smykker å få kjøpt og de kan være i ulike form og farge, til tross for at de alle er laget av gull. Gull er et metall som enkelt kan blandes med andre typer metallet, slik at det endrer utseende. Dette blir ofte gjort når det skal lages smykker.

Hvitt gull

ENR8302-59487_AHvitt gull er noe som blir brukt mye til å lage smykker og det er en av de dyreste formene for gull man kan kjøpe. Hvitt gull blir til ved at metallet gull blir blandet med noe annet. Det blir da en kombinasjon av to eller flere grunnstoffer, som da er med på å endre fargen på gullet. Når hvitt gull skapes så er det ofte blandet med sølv, slik at det blir en lysere farger og det gule skjæret i gullet blir borte. Det er ofte at et smykke som er laget i hvitt gull til slutt blir dekket av palladium. Det er et metall som er med på å få smykke enda lysere i fargen og det gjør at det skinner mer.
Man finner ofte gullsmykker som ser ut til å være enda mer rødlig enn det ekte gull vanligvis er. Dette er ofte da en annen blanding som har blitt gjort med gullet. Det brukes ofte da kobber i blandingen, noe som gjør at gullet får en mye rødere nyanse. Det at man kan blande gull med andre stoffet for å endre farge gjør at det kan være stor variasjon i gullsmykker.

Karat i gull

gullsmykkeNår man kjøper gullsmykker så er det ofte en ting man er ute etter, og det er hvor mange karat gull smykket er laget av. Dette er definisjonen som blir brukt for å fortelle hvor mye rent gull det egentlig finnes i gullblandingen som er blitt brukt til å lage smykke. Regnestykket blir regnet på 24 deler. Det vil si at hvis man kjøpet noe som har 1 karat gull, så betyr det at det er en av 24 deler av smykket som er av rent gull. Hvis man ønsker å kjøpe et smykke som er av rent gull så vil det betegnes som 24 karat. Grunnen til at gull blir brukt så mye til smykker er det at det er et edelt metall som kan brukes om og om igjen, uten at det blir bleket eller at den knuser eller at det brekker. Gull er i tillegg ganske sjeldent metall å finne, så det har derfor en stor verdi, noe som gjør at gullsmykker er veldig ettertraktet. I tillegg så regnes gull som et veldig vakkert metall.

Privacy Policy