Fant gull i hagen

Nyheter

Et temmelig heldig par fra California fant nylig gullmynter til en verdi av 10 millioner dollar i hagen sin. Paret luftet hunden da de oppdaget en beholder som stakk opp av jorda. Beholderen ble gravd frem og åpnet og de to heldiggrisene så til sin forbløffelse at den inneholdt gullmynter. Rett i nærheten fant de deretter 7 andre like beholdere med et totalt antall av 1427 mynter. Myntene var daterte fra årene mellom 1847 og 1894. Dette er det største funnet av denne typen i USA.

Myntene hadde i sin tid blitt laget i San Francisco og de fleste var såkalte Liberty Coins med datidens verdi påstemplet til 20 dollar. Heldigvis for de to var majoriteten av myntene i svært god forfatning og de er ettertraktet blant ivrige samlere. Dersom dette hadde vært vanlige og nyere gullmynter ville verdien vært rundt usle 28 tusen US dollar. Paret fikk beholdningen taksert av eksperter som da kom fram til at den reelle salgsverdien, for det antikvariske funnet, var nærmere 10 millioner dollar. Ekspertene har også verifisert at det ikke dreier seg om nyere forfalskninger av noe slag.

Mesteparten av myntene vil bli solgt eller auksjonert bort mens paret sier de vil beholde noen få selv som minne om den mest heldige dagen i deres liv. Ifølge paret vil de bruke deler av inntektene til å hjelpe vanskeligstilte i deres eget nabolag. De vil også donere penger til forskjellige prosjekter innen kultur og kunst som bydelen deres trenger midler til.

Paret ønsker selvsagt å være anonyme i frykt for at horder av folk skal begynne å grave i hagen deres. Kvinnen av de to sier i en uttalelse at hun vil minne folk på om at dersom du søker rikdom i livet – ikke bli overrasket om du finner det i ditt eget hjem.

 

Privacy Policy