Bruksområder for gull i hverdagen

NyheterGull er noe som gjerne forbindes med høy standard og høy verdi. Det er et edelt metall som har blitt brukt i mange tusen år, både for å skape kunst og smykker. Bruken av gull har nok endret seg i løpet av de mange årene det har vært kjent, men det er en ting som ikke har endret seg så mye, og det er verdien av gull. Gull er fortsatt et av de metallene som har høyest verdi. Bruken av gull har endret seg mye i vår hverdag, men hvis man ser nøye etter så vil man se at det fortsatt blir brukt, men da i andre sammenhenger enn det det ble brukt til for 5000 år siden.

Gull som gaver

guldsmyckeDet finnes mange anledninger i livet hvor man skal gi gaver til venner og bekjente. Det finnes noen tradisjoner som fortsatt blir fulgt og mange steder i verden så er det gull som blir brukt som gaver, ved ulike spesielle anledninger. Hvis man for eksempel ser på dåp så er det ofte at barnet som blir døpt får ulike gaver fra de som er invitert. I mange land så er det vanlig å gi smykker som gaver til dette barnet. Da vil man ofte se at det er gullsmykker som går igjen, og ikke sølvsmykker. Gullsmykker blir ansett som et smykke av høyere verdi og som mer naturlig å gi når det er ved en slik anledning. Ved bryllup så vil man også se at gull fortsatt blir mye brukt. Når et par skal velge ut sine gifteringer så er det ofte gull eller hvitt gull som blir valgt. Det er nok mye tradisjoner som står bak det valget, i tillegg til at det skal være en høyere standard og verdi på en gjenstand som kommer til og betyr så mye.

Gull på spa

7-Spa-SuiteEn litt mer nymotens bruk av gull er hvis man er på spa. Spabehandlinger er noe som blir brukt mer og mer i hverdagen, for og blant annet slappe av litt fra den hektiske hverdagen som mange nå har. Det er mange ulike spatilbud å finne men hos de mest eksklusive så kan man få behandlinger hvor det blant annet blir brukt gull. Det kan blant annet være ansiktsbehandling hvor skrubben som blir brukt på ansiktet inneholder små gullflak. Dette gir en litt mer luksuriøs følelse i tillegg til at det skal være bra for huden. Man kan også finne massasjebehandlinger hvor det blir brukt gullflak i massasjeoljen. Dette skal bidra til å øke følelsen av velvære, i tillegg til at huden blir god og myk. Grunnen til at gull har blitt en del av bruken i behandlinger på spa er det at metallet gull stimulerer blant annet elastisiteten og kollagenproduksjonen i huden. Det vil si at den bidrar til at huden jobber ekstra godt med det den allerede gjør. I tillegg så har den utrolig mye næring som går dypt inn i hudlaget og behandler på en annen måte enn det andre stoffer gjør.

Privacy Policy