Å jobbe med gull

images (1)Gull er et edelt metall som blir anvendt til produksjon av veldig mye og har blitt brukt i mange år.
Det anses å ha blitt funnet gull så lang tilbake som for 7000 år siden og gull har blitt brukt siden. Gull er et edelmetall og det vil si at det er et metall som ikke så lett ødelegges. Det er et metall som tåler mye og som holder sin naturlige form veldig godt.

Gullvasking

Det er mange som jobber med gullgraving eller gullvasking. I Skandinavia så finner man flere steder som er kjent som gode steder å finne gull. Det er mange som kan ha det som hobby eller som kan ha det som en jobb. Når man leter etter gull så kalles det ofte gullvasking. Det brukes eget utstyr som er laget for nettopp det å finne gull. Når man driver med gullvasking så er det viktig å bruke riktig utstyr, slik at det er enklest mulig å oppdage hvis det er gull. Utstyret kan for eksempel være i spesifikke farger, slik at gullet syntes mest mulig. Små gullkorn kan være vanskelig å se imellom alt det andre man plukker opp når man leter. Med en farge som blå, så vil gullet syntes mye mer.
Om man driver med gullvasking som hobby eller som profesjonell så er det viktig å lese seg opp til informasjon, slik at man vet hvor man skal lete og hva man egentlig ser etter. Det ligger mye jobb i å være gullvasker og det kan ofte være en fordel å være litt tålmodig. Det å jobbe med gull trenger ikke bare være det og faktisk lete etter gull. Det finnes mange som produserer smykker av gull. Det er et metall som kan formes på mange ulike måter og gjør det derfor til et metall som er godt å bruke til smykkelaging. Smykker av gull har blitt laget i mange tusen år og disse smykkene har hatt og har fortsatt høy verdi.

Gullsmykker

gammelt gullDet ligger mye kunnskap i det å lage gullsmykker. Det er mange ulike måter å jobbe med metallet på. Hvis man ser på en kolleksjon av gullsmykker så kan man raskt se at gullet finnes i mange ulike fargenyanser. Det kommer av at blandingen på gullet kan variere, avhengig av hva slags andre stoffer som er i den gullklumpen man jobber med. Gullet kan inneholde både kobber og sølv, og dette skaper en forskjell i fargen. Hvis det er mye kobber i gullet så vil man se at gullet har en mer rødlig farge. Hvis det er mye sølv i gullet så vil man se at gullet er mye lysere i fargen. Det som kalles hvitt gull er en blanding av gull og en annen type metall. Som oftest så brukes det enten sølv, nikkel eller palladium for å skape hvitt gull. For å få den beste formen av hvitt gull så blir det ferdige resultatet dekket med edelmetallet rhodium, som gjør den ekstra hvit.

Privacy Policy